Blog

Communiceren is niet alleen zenden, maar vooral luisteren en vragen

Luisteren en ook horen wat iemand zegt zijn aspecten van het communicatieproces die vaak onderschat worden. Bijvoorbeeld alleen al bij het aan elkaar voorstellen middels een handdruk en het zeggen van je naam. Hoe dikwijls ben je de naam al vergeten voordat je het gesprek uit gaat?

De kunst van het luisteren. In gesprek gaan met klanten en/of doelgroepen om te weten wat er speelt. Waar gebrek aan is. Waar een probleem ligt of wat er verbeterd kan worden. Belangrijk voor iedere ondernemer om te weten welke producten of diensten goed aansluiten bij de vraag.

In het communicatieproces is dat niet anders. Stem je boodschap af op de klant. Een nieuwsbericht zonder nieuwswaarde voor jouw doelgroep, heeft ook daadwerkelijk geen waarde voor jouw product of dienst.

Daarom, communiceren is niet alleen zenden, juist ook ontvangen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *